Energy 2 bis-Consum energie in scolile din Vaslui

Proiectul ,,Energy 2 bis” este un proiect al municipiului Vaslui, realizat cu sprijinul Guvrnului Flamand prin Programul de cooperare dintre Regiunea Flandra (BE) si tarile Europei Centrale si de Est.
Implementarea proiectului este efectuata de Agentia Locala pentru Eficienta Energetica si Mediu Vaslui (ALEEM).

Scopul proiectului este de a elabora prognoza consumurilor energetice a 40 de institutii de invatamant din Municipiul Vaslui si 60 de institutii similar din zona LEUVEN (BE), pe baza unei monitorizari lunare timp de 36 luni a consumurilor de gaz pentru incalzire si prepararea apei calde, de apa potabila si de energie electrica.

Consumurile sunt comparate si analizate in functie de programul scolar, caracteristicile tehnice ale cladirilor (instalatiilor), numarul de ocupanti, receptorii de energie si temperaturile medii zilnice. Datele inregistrate de contorii de utilitati sunt citite si colectate lunar, ulterior fiind centralizate, sintetizate si introduse intr-un soft specializat .

In paralel, are loc o analiza locala permanenta a consumurilor inregistrate care permite identificarea ,,scurgerilor” nejustificate de energie, interventia prompta pentru eliminarea acestora, ierarhizarea scolilor in functie de consumurile unitare de utilitati publice, executia judicioasa a bugetului unitatilor scolare si a celui local in vederea asigurarii surselor de finantare pentru realizarea confortului necesar unui proces educational de calitate.

Water [fisier.pdf]

Electricity [fisier.pdf]

Natural gas [fisier.pdf]

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
© Copyright 2010 Agentia Locala pentru Eficienta Energetica si Mediu Vaslui.
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting