Reabilitarea termica la Vaslui

EVOLUTIA REABILITARII TERMICE A LOCUINTELOR IN VASLUI

Pentru a va face o idee cat mai clara despre efectul pe care l-a avut diseminarea conceptului de "reabilitare termica" in municipiul Vaslui, va oferim spre analiza grafice comparative privind stadiul reabilitarii termice a locuintelor pentru anii 2007, 2008, 2009 si 2010 (pana la data de 1 septembrie):

image003  image001 REABILITAREA TERMICA LA VASLUI
In contextul preocuparilor Primariei Municipiului Vaslui pentru utilizarea eficienta a energiei si asigurarea confortului cetatenilor, la initiativa directorului actual al ALEEM, la finalul anului 2005, municipiul Vaslui a fost unul din primele 7 localitati din Romania caruia i s-au alocat de la bugetul de stat fonduri pentru elaborarea expertizelor energetice, auditurilor energetice si proiectelor tehnice pentru 5 blocuri de locuinte.

Actiunea a fost mediatizata in asociatiile de locatari, oferind administratorilor de bloc si cetatenilor informatii privind efectele reabilitarii termice asupra consumurilor energetice si influenta asupra bugetului familiei, etapele, avantajele dar si obligatiile pe care le incuba cuprinderea in Programul national privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate.

Chiar daca nu s-a reusit ca finantarea executiei lucrarilor de reabilitare termica totala a celor 5 blocuri sa se faca si prin fonduri de la bugetele de stat si local, momentul constientizarii impactului pe care il are protectia termica a anvelopei cladirilor asupra reducerii facturii energetice a locuintei, a determinat ca “reabilitare termica a cladirilor” sa devina o expresie uzuala pe buzele tuturor vasluienilor, iar lucrarile de refacere a fatadelor cu strat termoizolant – parte a reabilitarii termice totale, sa cunoasca o dezvoltare arborescenta fara precedent.

Oamenii au devenit constienti ca investitia proprie in protectie termica a suprafetei peretilor exteriori ai locuintei se recupereaza intr-un timp relativ scurt prin reducerea pierderilor de caldura catre mediul exterior.

Primul bloc care a fost reabilitat si a constituit un exemplu de buna practica - declansand explozia actuala de lucrari de reabilitare termica, a fost unul dintre cele 5 blocuri la care s-au efectuat expertiza si audit energetic. Monitorizarea consumului energetic al apartamentelor din acel bloc a demonstrat ca in sezonul rece factura la incalzire s-a redus cu 30%.
Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
© Copyright 2010 Agentia Locala pentru Eficienta Energetica si Mediu Vaslui.
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting